DOLAR 32,3083 -0.1%
EURO 34,8309 0.01%
ALTIN 2.415,730,95
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Safranbolu, Ramazan Bayramı’nda Yoğun İlgi Gördü

Safranbolu, Ramazan Bayramı’nda Yoğun İlgi Gördü

ABONE OL
Nisan 10, 2024 19:05
Safranbolu, Ramazan Bayramı’nda Yoğun İlgi Gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Safranbolu, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde ve Cittaslow Ağı’nda

Safranbolu, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almasının yanı sıra Cittaslow Ağı’na katılarak ‘sakin şehir’ unvanı da kazandı. Bu özellikleriyle dikkat çeken Safranbolu, Ramazan Bayramı tatili sırasında büyük ilgi gördü.

Doluluk Oranı %100’e Ulaştı

Safranbolu’da bulunan otel, han ve konaklarda doluluk oranı %100’e ulaştı. Mimari yapısıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken ilçede cadde ve sokaklarda da yoğunluk yaşandı.

Turizmde Gelişmeler Devam Edecek

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu sokakları gayet canlı ve hareketli. ‘Sakin şehir’ unvanını aldıktan sonra ilçemize olan ilginin arttığını görüyoruz. Şu anda %100 doluluk oranı var. Turizmdeki gelişmelerin devam edeceğine inanıyoruz. Nitelikli ve alım gücü yüksek turistleri ağırlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

İşletmelerde Rekor Bekleniyor

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu ise “İşletmelerimizde %100 doluluk oranına ulaştık. Deniz sezonu olmamasına rağmen bu bayramda rekor bir ziyaretçi sayısına ulaşmayı bekliyoruz. Şehir dışında yaşayan hemşerilerimizin de ilçemize ilgisinin arttığını gözlemliyoruz. Bu bayramda rekor bir ziyaretçi akını yaşanacağını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.