DOLAR 32,4694 0.19%
EURO 34,8698 0.02%
ALTIN 2.398,670,13
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka Çılgınlığı Yeni Milyarderler Yarattı

Yapay Zeka Çılgınlığı Yeni Milyarderler Yarattı

ABONE OL
Nisan 10, 2024 17:07
Yapay Zeka Çılgınlığı Yeni Milyarderler Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang Dünyanın En Zenginleri Arasında

Forbes‘un ‘Dünya Milyarderler Listesi’ne, yapay zeka çılgınlığının etkisiyle birçok yeni isim girdi. Nvidia’nın kurucu ortağı ve CEO’su Jensen Huang, yapay zekaya bağlı olarak servetini en fazla artıran isim oldu. Nvidia’nın hisse senedi fiyatları geçtiğimiz yıl %300 artarken Huang, dünyanın en zengin 20 kişisi arasına girmeyi başardı.

Diğer Yeni Milyarderler

Yapay zeka uygulamalarını yöneten sunucu üreticisi Super Micro Computer‘ın hisseleri, Nvidia’yı geçerek S&P 500’deki tüm şirketlerden 10 kat fazla artış gösterdi. Şirketin kurucuları Charles Liang ve Sara Liu da milyarderler listesine giren isimler arasındadır.

Advanced Micro Devices‘ın CEO’su Lisa Su, şirketin hisse fiyatındaki %120’lik artışla yeni milyarderler arasına girmeyi başardı. Yapay zekaya dayalı bir siber güvenlik şirketi olan Cloudflare‘in hisseleri de %86 artış gösterdi ve şirketin ortakları da milyarderler listesine adlarını yazdırdılar.

Yeni Milyarderler Arasında Öne Çıkan İsimler

Charles Liang, bilgisayar donanımı alanında faaliyet gösteren Super Micro Computer’ın kurucu ortağı olup, şirketin yapay zeka ve bulut bilişim firmaları arasında talep gören ürünleriyle rekor gelirlere ulaşmasını sağladı. Şirketin hisseleri son 12 ayda %100’ün üzerinde artarak diğer çip üreticilerini geride bıraktı.

Michelle Zatlyn, siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren Cloudflare’in kurucularından olup, şirketin yapay zeka destekli hizmetlerini kullanarak müşterilerini korumasına ve siber saldırıları engellemesine yardımcı oldu.

Yapay zeka çılgınlığının etkisiyle dünya genelinde teknoloji alanında yeni milyarderlerin ortaya çıkması, sektördeki gelişmelerin ve yatırımların ne denli büyük bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.