DOLAR 32,5840 0.3%
EURO 34,9279 0.45%
ALTIN 2.442,720,18
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyanın En Büyük Enerji Santrali Hindistan’a Kuruluyor

Dünyanın En Büyük Enerji Santrali Hindistan’a Kuruluyor

ABONE OL
Mart 21, 2024 17:08
Dünyanın En Büyük Enerji Santrali Hindistan’a Kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adani Green Energy’nin Dev Projesi

Ünlü milyarder Gautam Adani’ye ait olan Adani Green Energy (AGEL) şirketi tarafından hayata geçirilen devasa enerji projesi, Hindistan’ın enerji sektöründe dönüşümünü başlatacak.

Dev Yatırım ve Kapasite

517 kilometrekarelik bir alanda inşa edilecek olan güneş ve rüzgar enerji tesisi, Yalova’dan daha büyük olacak. Projeye 20 milyar dolar yatırım yapılacak ve 16 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılaması planlanıyor.

Yeşil Enerjiye Geçiş

Hindistan’ın en büyük üçüncü enerji tüketicisi konumunda olan ülke, Adani Green Energy projesi sayesinde temiz enerjiye geçiş yaparak fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Gautam Adani’nin Vizyonu

Gautam Adani, şirketi AGEL aracılığıyla Hindistan’ın enerji sektöründe devrim yaratmaya devam ediyor. Gelecek 10 yıl içinde 100 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan Adani, temiz enerji alanında önemli adımlar atmayı sürdürecek.

Ekonomik Etkiler

Gautam Adani’nin kişisel servetinde yaşanan düşüş, Hindenburg Research tarafından yayımlanan raporun etkileri olarak görülüyor. Ancak Adani’nin temiz enerjiye olan bağlılığı ve büyük projeleri, Hindistan’ın enerji sektöründe çığır açacak gibi görünüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.