DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmenlerin Uyarısı: Okula Başlayan Çocukların Temel Becerileri Eksik!
  • Gün Gazete
  • Teknoloji
  • Öğretmenlerin Uyarısı: Okula Başlayan Çocukların Temel Becerileri Eksik!

Öğretmenlerin Uyarısı: Okula Başlayan Çocukların Temel Becerileri Eksik!

ABONE OL
Şubat 29, 2024 19:04
Öğretmenlerin Uyarısı: Okula Başlayan Çocukların Temel Becerileri Eksik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kindred Squared Araştırması

Öğretmenler, Kindred Squared eğitim hayır kurumu araştırmacılarına göre, dört ve beş yaşındaki çocukların üçte birinin okul günlerinin temel becerilerden yoksun olduğunu belirtti.

Çarpıcı Bulgular Ortaya Çıktı

1000 personel üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre, birinci sınıf öğrencilerinin dörtte biri tuvalet eğitimi almadan, üçte biri ise ceket giyemeden, kalem tutamadan veya ona kadar sayamadan okula başlıyor.

Velilerin Farkındalığı Düşük

Ankete katılan ebeveynlerin sadece yüzde 16’sı, çocuklarına kitap kullanmayı öğretmekten kendilerinin sorumlu olduğunu düşünüyor. Yalnızca yarısı ise tuvalet eğitiminin tamamen kendilerine bağlı olduğunu kabul ediyor.

Uyarı ve Çağrılar

Kindred Squared’den Felicity Gillespie, bulguların şok edici olduğunu belirterek, çocukların ilkokula başlamadan önce temel becerilerini kazanmalarının önemini vurguladı. Gillespie, bu durumun çocukların hayatlarında mücadele etme olasılığını artırdığını ifade etti.

Bir öğretmen ise, bazı çocukların kitabı nasıl kullanacaklarını bilmediğini ancak cep telefonu ve tabletleri rahatlıkla kullanabildiklerini belirtti. Bu durumun endişe verici olduğuna dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.