DOLAR 32,4212 0.17%
EURO 34,8594 -0.03%
ALTIN 2.400,990,23
BITCOIN 19344683,14%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğum Sancısı Nedir ve Nasıl Başlar?

Doğum Sancısı Nedir ve Nasıl Başlar?

ABONE OL
Nisan 19, 2024 20:05
Doğum Sancısı Nedir ve Nasıl Başlar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğum Sancısının Tanımı ve Braxton Hicks Kasılmaları

Doğum sancısı, rahim kaslarının düzenli ve ritmik olarak kasılmasıyla başlayan bir süreçtir. Bu kasılmalar ilk başlarda hafif ve seyrektir ancak zamanla sıklaşarak yoğunlaşırlar. Doğum sancısı, doğumun yaklaştığının bir belirtisi olup genellikle Braxton Hicks kasılmalarıyla karıştırılır. Braxton Hicks kasılmaları, halk arasında yalancı kasılma olarak bilinir ve genellikle ağrısız ve düzensizdir.

Doğum Sancısının Başlama Süreci ve Belirtileri

Doğum sancısı, doğumun yaklaştığının habercisidir. Braxton Hicks kasılmalarıyla başlayan doğum sancıları zaman içinde düzenli, ağrılı ve şiddetli hale gelir. Yalancı doğum sancıları doğumun başladığının göstergesi değildir ve genellikle pozisyon değişimi veya masaj ile geçer. Gerçek doğum sancıları ise daha sık, şiddetli ve ağrılıdır.

Doğum Sancısının Başlama Zamanı

Doğum sancıları genellikle hamileliğin 38. haftasında başlar, ancak bazen 39., 40. hatta nadiren 41. haftada da görülebilir. Sancılar, zamanla artan sıklık ve şiddetle devam eder ve genellikle doğum gerçekleşene kadar devam eder.

Belirtiler ve Doktora Başvuru

Doğum sancılarının başladığını anlamak için ağrıların nereden başladığına dikkat etmek gerekir. Sancılar genellikle karın bölgesinde başlar ve sırt bölgesine doğru yayılır. Sancılar kramp şeklinde olup doğuma saatler kala sıklaşarak artar. Kasık ve karın bölgesinde hissedilen sancılar 5 dakikada bir oluşmaya başladığında doğumun yaklaştığı anlaşılabilir. Akan su eşliğinde devam eden sancılar varsa doktora başvurmak gerekebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.