DOLAR 32,3984 -0.1%
EURO 34,6129 -0.58%
ALTIN 2.387,95-1,92
BITCOIN 1957311-4,23%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evcil Hayvanlar Yoluyla Bakteri Yayılması Uyarısı!

Evcil Hayvanlar Yoluyla Bakteri Yayılması Uyarısı!

ABONE OL
Nisan 15, 2024 20:04
Evcil Hayvanlar Yoluyla Bakteri Yayılması Uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lizbon Üniversitesi: Evcil Hayvanlarla Temas Enfeksiyon Riskini Artırabilir

Lizbon Üniversitesi’nden bilim insanları, evcil hayvanlar aracılığıyla bakterilerin insanlara bulaşabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yapılan araştırmada, sahiplerin dikkat etmesi gereken önlemler vurgulandı.

Araştırma Sonuçlarına Göre Önlemler Alınmalı

Evcil hayvan sahiplerine, evcil hayvanlarına temas ettikten sonra ellerini yıkamaları, hasta hayvanları izole etmeleri ve dışkı temizliği sonrası hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılar yapıldı. Araştırma sonuçları, evcil hayvanlardan insanlara geçebilecek antibiyotiğe dirençli bakterilerin riskine işaret etti.

Evcil Hayvanlardaki Bakteriler İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor

Yapılan analizlerde, kedi ve köpeklerde görülen bazı bakteri türlerinin insanlarda da tespit edildiği belirlendi. Bu durum, evcil hayvanlar aracılığıyla bakteri geçişinin mümkün olduğunu gösterdi.

Uzmanların Çağrısı: Bilinçli Müdahaleler Gerekiyor

Araştırmanın başındaki isimlerden Juliana Menezes, evcil hayvan sahiplerinin antibiyotik direnci konusunda bilinçli olmalarının önemine dikkat çekti. Evcil hayvanlardaki direnç konusunda daha fazla bilgi edinilmesinin hem hayvan hem de insan sağlığını korumak adına önemli olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü, antibiyotik direncini küresel bir halk sağlığı tehdidi olarak tanımlıyor. Antibiyotiğe dirençli bakterilerin yayılması önlenmezse, 2050 yılına kadar milyonlarca insanın hayatını kaybetme riski bulunmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.