DOLAR 32,3832 -0.13%
EURO 34,6825 -0.36%
ALTIN 2.404,67-1,24
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanadalı Bilim İnsanlarından Akıllı Telefon ve Zihinsel Sağlık Üzerine Çarpıcı Bulgular
  • Gün Gazete
  • Sağlık
  • Kanadalı Bilim İnsanlarından Akıllı Telefon ve Zihinsel Sağlık Üzerine Çarpıcı Bulgular

Kanadalı Bilim İnsanlarından Akıllı Telefon ve Zihinsel Sağlık Üzerine Çarpıcı Bulgular

ABONE OL
Nisan 14, 2024 20:04
Kanadalı Bilim İnsanlarından Akıllı Telefon ve Zihinsel Sağlık Üzerine Çarpıcı Bulgular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ergenlik Döneminde Akıllı Telefon Kullanımı ile Zihinsel Sağlık Arasındaki Bağlantı

Kanadalı bilim insanları, yaptıkları araştırmada, ergenlik döneminde akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının kişinin 23 yaşına geldiğinde paranoya, sanrılar, halüsinasyonlar ve tuhaf fikirlerle ilişkili olabileceğini tespit etti.

Teknolojinin Sorunun Temel Nedeni Olmayabileceği

Araştırmacılar, bu durumun asıl sebebinin teknolojinin kendisi olmayabileceğini vurgulayarak, çocukların bu cihazlara bağımlılığının zaten akıl hastalığına karşı savunmasız olduklarını gösterebileceğini belirttiler.

Risk Faktörleri ve Medya Kullanımı

Araştırmanın sonuçlarına göre, yüksek medya kullanımı ve zihinsel sağlık sorunları arasında ebeveynlerin zihinsel sağlık sorunları, yalnızlık, zorbalık ve ebeveyn-çocuk ilişki sorunları gibi risk faktörleri paylaşıyor.

Oyun Bağımlılığı ve Zihinsel Sağlık

Çalışmada, bilgisayar kullanımını azaltan gençlerin yetişkinlikte hala daha sık psikotik deneyimler yaşadığı tespit edildi. Ayrıca internet kullanımının, diğer teknoloji türlerinden farklı olarak depresyonla daha güçlü bir şekilde ilişkili olduğu belirlendi.

Uzmanların Tavsiyeleri

Uzmanlar, teknolojiyi suçlamadan önce, psikotik deneyimler yaşayan gençlerin neden bağımlı hale geldiklerini anlamaları gerektiğini vurgulayarak, dijital teknoloji kullanımının temel neden olmadığını ve önceden var olan kişisel koşulların bu durumun altında yatabileceğini belirttiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.