DOLAR 32,3823 -0.13%
EURO 34,7578 -0.21%
ALTIN 2.407,17-1,13
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleneksel Mesai Saatlerinde Çalışmanın Sağlık Üzerindeki Etkileri
  • Gün Gazete
  • Sağlık
  • Geleneksel Mesai Saatlerinde Çalışmanın Sağlık Üzerindeki Etkileri

Geleneksel Mesai Saatlerinde Çalışmanın Sağlık Üzerindeki Etkileri

ABONE OL
Nisan 5, 2024 20:05
Geleneksel Mesai Saatlerinde Çalışmanın Sağlık Üzerindeki Etkileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç Yaşlardaki Çalışma Alışkanlıklarının Uzun Vadeli Etkileri

Geleneksel mesai saatlerinde çalışmanın kişinin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu belirtiliyor. Yapılan bir araştırmada, genç yetişkinlik dönemindeki çalışma alışkanlıklarının ilerleyen yaşlardaki sağlık durumuyla ilişkili olabileceği ortaya konuldu.

Düzensiz Çalışma Programları ve Sağlık Sorunları

Araştırmacılar, düzensiz çalışma programlarının yetersiz uyku, fiziksel yorgunluk ve duygusal tükenme gibi sağlık sorunlarıyla ilişkili olduğunu belirttiler. Özellikle değişken çalışma saatlerine sahip olan bireylerin sağlıklarının, düzenli mesai saatlerine göre daha olumsuz etkilendiği gözlemlendi.

Yaşam Boyunca Biriken Etkiler

New York Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre, çalışma programlarının sağlık üzerindeki etkilerinin kişinin yaşamı boyunca birikebileceği ve ilerleyen yaşlarda sağlık eşitsizliklerine yol açabileceği vurgulandı.

Vardiyalı Çalışmanın Zararları

Önceki çalışmalar, vardiyalı çalışmanın zayıf hafıza ve yavaş zihinsel işlem gibi sorunlarla ilişkili olabileceğini göstermişti. Araştırmacılar, geleneksel saatler dışında çalışmanın insanların kaliteli uykudan mahrum kalarak beyni etkileyebileceği üzerinde durdular.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.