DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UCL Çalışmasına Göre, Virüslerin Türler Arasındaki Sıçraması İncelendi
  • Gün Gazete
  • Sağlık
  • UCL Çalışmasına Göre, Virüslerin Türler Arasındaki Sıçraması İncelendi

UCL Çalışmasına Göre, Virüslerin Türler Arasındaki Sıçraması İncelendi

ABONE OL
Mart 25, 2024 20:04
UCL Çalışmasına Göre, Virüslerin Türler Arasındaki Sıçraması İncelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzde 64 Vakada İnsanların Hayvanları Enfekte Ettiği Ortaya Çıktı

University College London (UCL) bünyesinde yapılan bir çalışmada araştırmacılar, virüslerin türler arasındaki sıçramasını incelemek için küresel bir veri tabanından faydalandı. Yapılan araştırmada, yaklaşık 12 milyon sekansın bulunduğu veri tabanı üzerinden virüslerin insan ile hayvan arasında hareket ettiği durumlarda vakaların yüzde 64’ünde insanların hayvanları enfekte ettiği ortaya çıktı.

Covid-19 Örneğiyle Virüs Yayılması İncelendi

Araştırma ekibinde yer alan hesaplamalı biyolog Cedric Tan, yaptığı açıklamada, “Biz hayvanlara onların bize verdiğinden daha fazla virüs yayıyoruz.” ifadesini kullandı. Tan, buna örnek olarak Covid-19’un, insanlara bulaşmasının ardından çok daha hızlı yayılmasını gösterdi.

Nesli Tükenmekte Olan Türler İçin Tehdit Oluşturuyor

Bu bulguya ulaşılmasının nedenini, insan nüfusunun fazla ve dünyanın her yerine yayılmış olmasıyla ilişkilendiren Tan, ekip olarak bu sonucu beklemediklerini ancak “geçmişe bakıldığında mantıklı” olduğunu kaydetti. Virüslerin insanlardan hayvanlara yayılmasının nesli tükenmekte olan birçok tür için tehdit oluşturduğunu vurgulayan Tan, araştırmanın “Nature Ecology and Evolution” dergisinde yayımlandığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.